CEVilaller fa el seu Everest

1 09 2010

El Club Excursionista Vilaller, immers aquest any dins el 10è aniversari de la seva creació, ha participat en la celebració del 25è aniversari de la primera ascensió catalana a l’Everest (1985-2010) organitzant l’excursió al Pic del Vallhibierna (Pirineu aragonès). La iniciativa “Fes el teu Everest” ha estat impulsada pels membres de l’expedició catalana del 1985, la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya, les seves entitats i Televisió de Catalunya

Dissabte 28 d’agost un primer grup d’excursionistes ens vam trobar a Vilaller a les 5h del matí mentre que la resta, fins un total de 50 persones, es van afegir al grup directament a l’estany de Llauset a les 6h, hora a la que vam començar a caminar. La pujada la vam fer a un bon ritme pels estanys de Botornàs i Gelat fins a la cresta del Vallhibierna, excepte un grupet de 6 valents que van triar començar a crestejar des de l’estany de Botornàs. A les 10h del matí vam arribar al cim un grup format per socis del CEVilaller, veïns de Vilaller i d’altres poblacions de la zona (Catalunya i Aragó), així com d’altres persones arribades d’arreu de Catalunya.

Un cop col·locada l’estaca commemorativa, que durant tot el cap de setmana l’identificava com un dels vint-i-cinc cims escollits més emblemàtics per l’excursionisme català, vindria el torn de les fotos pel record. Sense massa pausa els més agosarats van començar a creuar el “famós” pas del Cavall, tram de roca molt aèria que suposa una prova ineludible per tal de poder continuar fins al Pic de Culebres. En aquest punt el grup se separa i els que havien superat el pas del Cavall encaraven una ràpida baixada pel Coll i la Vall de Llauset, la resta desfiem el mateix camí de pujada per una bonica ruta entre llacs que ens conduïa fins al punt de sortida un altre cop.

Un dia rodó, el temps va ser esplèndid, la companyia encantadora, cap incidència destacable, en definitiva tots els elements es van posar d’acord per a que fos una celebració a l’alçada del que representa aquesta fita històrica per l’alpinisme català.

Cal destacar que en aquesta iniciativa promoguda pel CEVilaller hi van participar dos alpinistes catalans vinculats directament amb l’Everest i també amb la comarca de l’Alta Ribagorça. Vam comptar amb el suport de Lluís Gómez (membre de l’expedició catalana a l’Everest objecte d’aquest 25è aniversari) i amb el suport i la companyia de Juanjo Garra (celebra el 10è aniversari de la seva ascensió a l’Everest).

[blip.tv ?posts_id=4089964&dest=-1]

Video: Juanjo Garra

Anuncis

Accions

Informació

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: