Excursió als Carantos de Vilaller. Senders per la cultura i història local

22 07 2010

Aquest és el títol de la publicació que està a punt d’editar el CEV. Quan i per què aquesta publicació??…

Ara ja fa gaire bé un any un grup de socis del CEV va començar a pensar en quina havia de ser la següent excursió per la següent festa major de Vilaller. No va trigar massa en sortir el nom dels Carantos…

Es tracta d’una ruta que reflexa d’una forma molt clara el fet que, cada cop més, la tendència és oblidar parts del nostre passat. En un temps en que les tecnologies avancen a una velocitat vertiginosa, el CEV és plenament present en aquest avenç, nosaltres volem fer un punt i seguit per aturar-nos i recordar coses que tenim al nostre voltant i que a molts ens passen per alt.

La ruta que nosaltres pretenem recuperar, mitjançant l’edició d’aquesta publicació i una excursió el dia 16 d’agost, recollirà el recorregut i totes les històries, tradicions, llegendes, … d’aquesta zona. Volem fer un recordatori de tot el que al llarg del temps ha passat en aquest indret i un homenatge a tots els que han format part d’aquesta història i ens han ajudat a recordar-la.

Una de les feines més emotives que s’han hagut de realitzar per preparar la publicació ha estat la re-edició d’una foto dels fallaires al faro dels Carantos. És a dir, repetir una foto amb la mateixa gent (en el cas de les persones que ja no estan entre nosaltres els han substituït els seus fills), al mateix lloc però 47 anys després. Ha estat un homenatge per a totes aquestes persones que han contribuït a que la tradició de les falles a Vilaller hagi arribat als nostres dies.

Faro dels Carantos Vilaller

En aquest punt des del CEV també volem reconèixer la feina totalment desinteressada de diverses persones que han col·laborat de diferents formes en tot aquest projecte. Especial menció per l’equip de neteja-camins.

Gràcies a tots …

Anuncis

Accions

Informació

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: